Altınordu ile Athletic Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı.



Altınordu sitesinden alınan yazı :


BU toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcular yetiştirmek amacıyla yola çıkıp kapılarını yabancı oyunculara kapatan Altınordu'muz, tüm dünyada bu sistemin en önemli temsilcileri arasında gösterilen Athletic Club Bilbao yöneticileri ile İspanya’da bir araya geldi.
Sportif Direktörümüz Murat Dizdar, Sportif Etkinlikler Yöneticimiz Gökhan Göktürk, Medya İlişkileri Yöneticimiz Ali Ergöçmez ve Yaşam Eğitmenimiz Murat Demir’in katıldığı ziyarette heyetimizi Bilbao 2. Başkanı Jokin Garatea, Genel Sekreter Juan Anibarro ve Marka Direktörü Alvaro Vitores karşıladı. 

ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ YAPILIYOR
UEFA Başkanı Michel Platini’nin davetlisi olarak son anda İsviçre’ye giden Bilbao Başkanı Josu Urrutia, Altınordu Futbol Sosyal Girişimi Başkanımız Seyit Mehmet Özkan ile daha sonra İspanya’da bir araya gelecekler. Ziyarette kardeş kulüp anlaşması, altyapı antrenör ve oyuncu eğitim değişimleri, karşılıklı fikir alış verişleri, A takımların kampı ve U12 Cup’a katılım konularında prensip anlaşmasına varıldı. Urrutia ile Özkan’ın, 5 Kasım’daki Porto-Bilbao Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde bir araya gelip bu konuları protokole bağlamaları bekleniyor.

ALTINORDU BİZİM GİBİ DÜŞÜNÜYOR

İspanyol Kulübü, 100 yılı aşkın tarihi boyunca ilk kez kapılarını dış dünyaya bu denli açarken, Bilbao 2. Başkanı Garatea, Altınordu heyetine yaptığı sunumda kardeş ve dost kulüp için açık olduklarını söyleyerek, “Altınordu’yu inceleyip, bizim gibi düşündükleri gördük. Bu yol, çok zorlu bir yol. Israrla uygularsanız, taraftarınız ve halkla aranızda güçlü bir bağ oluşur. Biz kendimizi bu şekilde farklılaştırdık. Ama bunun için de çok önemli yatırıp ve harcama gerekiyor. Şunu şimdiden söyleyeyim yolun sonu mutluluk ve size destek vermeye hazırız” diye konuştu.

İLK ADIMI 116 YIL ÖNCE ATTI

Felsefesi ve vizyonu örtüşen iki kulüp arasındaki diyaloğun devam edeceğini belirten Altınordu Sportif Direktörü Murat Dizdar ise Bilbao’nun bu yoldaki ilk adımını 116 yıl önce attığını söyleyerek, “Altınordu da doğru bildiği yolda güvenli ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Bu fikir alış verişinin kulübümüze önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Altınordu da aynen Bilbao gibi kendi çocukları sayesinde yükselerek bir gün Şampiyonlar Ligi’nde belki de Bilbao’ya rakip olabilecek. Bu ziyareti, iki yıldır düşündüklerimiz ve yaptıklarımızın çalıştıklarımızın adeta doğrulaması olarak değerlendiriyoruz” dedi.


GARATEA’DAN SATIR BAŞLARI


. Futbolun ticari yapısını öldürdüğümüz için bize kızarlar, fakat bizim yolumuz bu.

. Menajerleri sevmeyiz. Onlar bize oyuncu satamaz. Biz kendi yıldızımızı yetiştiririz.
. Altyapıda iyiyseniz A takımda da büyük başarılar kazanırsınız.
. Yabancı oyuncu oynatmamak prensip kararımızdır, yasa değil.
. La Liga'da şampiyonluk Barcelona ile Real Madrid arasında gidip gelir. Ama bizim bir kimliğimiz var.
. Bu çatı altındaki herkes felsefemize inanır. Başka da bir şey düşünmez.

HER ŞEY 44 BİN ÜYENİN

İspanyol devi Bilbao’nun 44 bin üyesi var ve kulübün sahip olduğu her şey bu 44 bin üyeye ait. Kulüp, tüm üyelerini her gün düzenli olarak bilgilendiriyor. Her üye, yılda 300 ile 1000 Euro arasında aidat ödüyor. Yeni üyelik bedeli 1600 Euro. Üyelik için Bask Bölgesi’nden olunması şartı yok. Kulübü tamamen profesyoneller yönetiyor. Kulübün yıllık bütçesi 70 milyon Euro ve bunun 6 milyonu sosyal etkinliklere ayrılıyor.

LEZAMA, FABRİKA GİBİ

Bilbao altyapısı “Lezama” olarak anılıyor. BASK Bölgesi’nin bütün takımlarının Lezama ile özel anlaşmaları var. Kulüpler oyuncu tercihlerinde Lezama’yı kullanıyorlar, Bilbao da bu kulüplere destek veriyor. Hem Lezama hem de bu kulüpler, A takımın sistemiyle oynuyorlar. Bir çok öğrencinin barınma sorunları, gönüllü aileler tarafından çözülüyor. Lezama da Bilbao’ya fabrika gibi oyuncu yetiştiriyor.

ANNELER ÇOK ÖNEMLİ

Bilbao sisteminin başarısında annelerin rolü çok büyük. Kulüp, anneleri spor alanlarına çekebilmek ve sistemini daha rahat anlatabilmek amacıyla yıllar önce bayan futbol takımı kurmuş. Altyapıdaki çocukların eğitim durumları yakından takip ediliyor. Futbolcu olamayacaklara bile eğitim destekleri veriliyor ve onlardan yine kulüpte farklı işlerde faydalanılıyor. Bilbao, profesyonel oyuncularına asla prim ödemesi yapmıyor.

KENT MERKEZİNDE CENNET: SAN MAMES

Bilbao, maçlarını Alsancak Stadı gibi kentin tam merkezindeki efsanevi stat San Mames’te oynuyor. San Mames’in saha yönü kısa bir süre önce değiştirilerek kapasitesi artırıldı. Alsancak Stadı’nın da bu şekilde revizesi şu anda gündemde. İnsanlar, maça yürüyerek gidiyor ve stat, taraftar ile kulüp arasındaki aidiyet duygusunu artırıyor. Stadın kırmızı ışıkları 24 saat yanıyor ve bu renk insanlardaki heyecanı sürekli zirvede tutuyor.

SİSTEMİN SIRRI BİRLİKTELİK

Bilbao Altyapı Direktörü Aitor Larrazabal kulübün başarısını birlikteliğe bağlıyor. Ancak bu, hiçbir zaman kağıt üzerinde değil. Larrazabal, “Ortak kültür, ortak dil, ortak hedef, sistemin başarısının ana başlıkları. Yetenek, ahlak, antrenör eğitimi, psikologlar, antrenman, eğitim, kültür ve kimlik çok önemli. Bunlara sıkı sıkıya bağlıyız. Altınordu da bir misyon belirlediyse, tüm kulüp çalışanları buna inanmalı. Ortak dil ve ortak hedef, başarıya götürür” diyor.

Altınordu'nun Bilbao Gezisinden Fotoğraflar :